شاخص ها

مهندسان مشاور شاربافت به عنوان محقق در پژوهش شاخص های هویت بخشی شهرهای جدید موفق به همکاری با مشاور طرح مذکور گردیده گزارش کاملی را در این زمینه به کارفرمای محترم شرکت عمران شهرهای جدید ارائه داده است که مقدمه آن جهت آشنایی علاقه مندان پژوهش در طراحی شهری ارائه می شود. باشد که مقبول افتد و مفید فایده . 

 مقدمه پژوهش : 

برای دستیابی به نتایج قابل قبول در هر پژوهش روش تحقیق تجربی روشی مقبول و شناخته شده است. در این بحث نیز پژوهش با مقدمه ای که کلیاتی از نقطه نظرات مطرح در خصوص پژوهش است ، آغاز می شود. این پژوهش در فصول آتی منطبق با روش علمی تجربی ، شامل مباحثی در معنی کلمه هویت ، طرح نظریه هویت و اینکه چه گونه هایی از موجودات مشمول هویت می گردند و یا شهر نیز می تواند دارای هویت باشد؟ و حالاتی که شهر دارای هویت یا بی هویت تلقی می شود خواهد بود. 

شهر با هویت یا بی هویت در تعامل با انسانهای ساکن در آن و بر رفتارهایشان چه تاثیراتی می تواند داشته باشد ؟ آیا تاثیر هویت دار بودن شهر مثبت است ؟ آیا در جهان درتعامل دیجیتال  (golobal ) هویت داشتن عملی و امکان پذیراست یا در مقابل هجوم ونفوذ جهانی شدن ، جوامع دارای فرهنگ و متکی به تاریخ گذشته خویش نیز ، ناتوان از هر حرکتی است ؟ در ذهن بعضی ها این شبهه وجود دارد که طرح موضوع هویت شهرها به منظور مقابله با تعامل جهانی وپیآمدهای آن به دلیل ترس از انحلال و اضمحلال در فرهنگ جهانی است . و بالاخره اینکه اگر شهرهای جهان و جهانیان به سوی فرهنگ جهانی همگون سوق یابند نیز آیا شهرها می توانند یا می بایست دارای هویت خاص خود باشند؟ چرا وچگونه ؟ !

تحلیل نظریات طرح شده در زمینه هویت و هویت شهری ، این پژوهش را به یقین رسانده است که شهرها می توانند مانند گذشته هایی که خود بسنده بوده اند و تغییرات آنها بطئی وغیر شتابان و تحت تاثیر آرمانهای فرهنگی ساکنین شکل می گرفت دارای هویت باشند ! زیرا هویت شهر از هویت ساکنین آن تاثیر پذیرفته و شکل می گرفته است. درآینده و حال نیز این چنین باید یاشد ، چرا که هویت شهر پاسخی است به نیازهای شهر در بستری که واقع شده. هنوز اعتقاد براین است که انسان متمدن اگر چه در قرن بیستم داعیه تسخیر عالم را کرد با گذشت زمان وکسب تجارب بیشتر به حقایق بیشتری دست یافته آگاهانه سعی در انطباق تمایلات درون و ویژگی های برون خود می کند . 

درون شامل آنچه که در سیطره ایدئولوژی ، اعتقادات ، آرمانها و فرهنگ ، او را در بر می گیرد و برون آنچه که در روابط  محیطی برای هماهنگی و همزیستی مطرح می شود . در این روند حرکت های انسانی به سوی آرمانی غایی است برای ارتقا کیفی زندگی  به مقتضای زمان و در هر مقطعی از تاریخ. اما تابع شرایطی که فراهم می گردد و به شیوه و روشی که میسر باشد. به زعم پژوهشگر هویت بخشی شهرها نیز گامی در این راستاست .

لذا در این مقوله دست یابی به شیوه ای برای هویت بخشی شهرها ، خصوصا شهرهای جدید معاصر مد نظر است. امید به اینکه ، هرچند ناچیز ، خدمتی در جهت ارتقا کیفی زندگی در شهرها و فرهنگ نگرش به مقوله هویت اجتماعی باشد. 

این پژوهش در بررسی ، نظر به هویت شهری شامل سه بخش مبانی نظری تحقیق ، شاخص های هویت بخشی و ضوابط و مقررات اجرایی متشکل از پنج فصل است که مضمون آن در بخش نخست شامل طرح موضوع ، ضرورت بررسی موضوع ، اهداف تحقیق ، مصادیق نظریه و قانونمندی ها ، فرضیه های قابل حصول ، آزمون فرضیه و بالاخره در انتها به عنوان نتیجه ی تحلیل مبانی نظری ، شاخص های هویت بخشی شهرها [شهرهای جدید] معین خواهد شد. در بخش دوم در خصوص چگونگی ارتباط  شاخص های کالبدی هویت شهر با مقوله ی هویت بخشی فضای شهری مطالبی ارائه خواهد شد. در نهایت بخش سوم به ضوابط و مقررات اجرایی طرح ، که ناظر بر اقدامات کالبدی است ، اختصاص می یابد.





رزومه کاری مشاور

جهت آشنایی بیشتر با مشاور فایل رزومه کاری مشاور به صورت فایل pdf در اختیار شماست برای دانلود

آن از لینک زیر استفاده کنید.


دانلود





انجمن طراحان شهری ایران

انجمن طراحان شهری ایران متشکل از مهندسین و اساتید برجسته این حوزه در سال 1386 موفق به اخذ مجوز فعالیت از وزارت کشور گردید. هدف اصلی انجمن توسعه کیفی و کمی در حوزه طراحی شهری و همچنین ارتباط مستمر با اعضا می باشد.

- برای کسب اطلاعات بیشتر و عضویت روی لینک زیر کلیک کنید.

انجمن طراحان شهری ایران





گزارش تخلف
بعدی